Agencija DAMAR nova članica međunarodnog udruženja ESOMAR Damar Institute May 5, 2022

Agencija DAMAR nova članica međunarodnog udruženja ESOMAR

Sa velikim zadovoljstvom objavljujemo da je Agencija DAMAR postala član međunarodnog profesionalnog udruženja za istraživanje tržišta i javnog mnjenja ESOMAR. Ovo neprofitno udruženje uspostavljeno je 1947. godine, a čine ga nezavisne članice koje dijele zajedničke vrijednosti i ciljeve.

Već 75 godine, ESOMAR pruža stručnu podršku pojedincima i organizacijama koje su dio ekosistema analitike i istraživanja, uvjereni u potencijal analize podataka i istraživanja u svrhu poboljšanju cjelokupnog društava, organizacija i života pojedinaca.

Rad ESOMARa temelji se na zajedničkim vrijednostima, prije svega, kroz sprovođenje odgovornih i etičkih istraživanja i analitičkih projekata kao osnov za održavanje povjerenja javnosti u rad organizacija. Sjedište udruženja je u Amsterdamu, Holandija, a preko svojih članova ESOMAR je prisutan u preko 130 zemalja širom svijeta.

Ostvarivanjem članstva Agencije DAMAR u ovako prestižnom udruženju organizacija, kreira se prilika da i Crna Gora postane vidljiva u oblasti uvida, analitike i istraživanja. Članstvom u ESOMARu ojačavaju se kapaciteti za primjenu evrospkih standarda u našem radu. Dodatno otvaraju se vrata većem interesovanju inostranih partnera kako za naš rad tako i za relevantnost podataka iz Crne Gore.